Ново Yamaha C6X Пијано во Салон 1919 - КИЦ

Ново Yamaha C6X Пијано во Салон 1919 - КИЦ

Културно-Информативниот Центар во Скопје доби ново Yamaha пијано за потребите на музичката активност во „Салон 19,19“.
Новото пијано е од марката „Гранд пиано - Јамаха C6X“, има нов, одличен звук, а донесено е преку овластениот дистрибутер на „Јамаха“ во Македонија, еден од најголемите продавачи на музички инструменти „До Ре Ми“ од Скопје.Инспириран од прекрасното ново пијано марка Јамаха во "Салон 19,19" (Културно Информативен Концерт). Многу сум среќен што сум дел од овој историски момент за рециталната и камерната сцена во државата! - Дино Имери